GNT Consultancy - Beveiliging en advies
Focus on Security

Video bewakingssystemen

Als ervaren projecteringsdeskundige CCTV systemen beschikt GNT Consultancy over de kennis die nodig is om een optimaal ontwerp te maken voor een videobewakingssysteem.
Regelgeving, projectering, lichtberekening en het kiezen van de juiste camera’s en opnameapparatuur zijn onderdelen die van belang zijn bij het ontwerpen van een goed camera systeem.
Een camerasysteem is een investering waarbij het resultaat vaak pas zichtbaar is als er een incident geweest is. Laat u niet teleurstellen door investeringen waarvan achteraf blijkt dat de resultaten tegenvallen. Onze expertise garandeert het juiste systeem voor de juiste prijs.

GNT Consultancy beschikt over de kennis van nieuwe technieken zoals IP netwerken, Cloud-storage en Video Content Analyse. Denk hierbij aan gezichtsherkenning, kentekenherkenning, warmtebeeldtechniek en detectie op basis van beweging en patronen in het camerabeeld. Door onze goede contacten met internationale fabrikanten van camerasystemen zijn we in staat om de laatste ontwikkelingen op de voet te volgen.
​
​De op het gebied van de nieuwe AVG regelgeving kunnen we u adviseren, dit is relevant als u uw videobeelden op gaat slaan. GNT Consultany kan u adviseren bij het kiezen van de juiste oplossing waardoor privicy gewaarborgd is en u aan deze regelgeving voldoet.

Toegangsverlening

Goede beveiliging begint bij de toegang. Met een modern toegangscontrolesysteem bepaald een ondernemer of beheerder zelf wie, wanneer, toegang heeft tot het gebouw of terrein. Met een goed systeem is het op ieder moment te bepalen wie, waar en wanneer iemand toegang heeft tot (een deel van) het gebouw of terrein. Met een goed toegangscontrolesysteem wordt er geen gebruik meer gemaakt van met gewone sloten en sleutels, maar wordt er gebruik gemaakt elektronische sloten in combinatie van een elektronische kaartlezer en/of een mobile pass. 
Door badges of gebruikerskaarten aan te bieden aan badgelezers of bedienpanelen wordt toegang verleend tot een bepaalde gebied, maar, veel
efficiënter en veiliger is toegangsverlening met een mobile pass op een smartphone, een beheerder kan op elk moment bepalen waar en wanneer de gebruiker toegang heeft, het aanmaken en versturen van pasjes behoord tot het verleden en het beveiligingsniveau is hoger.

 

Terreinbeveiliging

Buitenbeveiliging is een vak apart waarvoor veel kennis en ervaring noodzakelijk is.
GNT Consultancy heeft de juiste kennis en ervaring op het gebied van periferiebeveiliging, beveiliging op basis van fysieke barrières aangevuld met actieve elektronische detectie.

We kunnen voor onze opdrachtgevers een plan opstellen met daarin opgenomen de fysieke middelen zoals hekwerk, (elektrische)poorten, slagbomen, roadbarriers en tourniquets, alsmede de gehele invulling van de elektronische systemen zoals actieve radardetectie, hekwerkdetectie, stroomschokdetectie en natuurlijk camerasystemen met intelligente Video Content Analyse.

 

Cloud-bases security oplossingen

Aan beveiligingssystemen worden steeds hogere eisen gesteld. Eisen met betrekking tot kwaliteit en betrouwbaarheid maar ook op het gebied van netwerk security. Moderne systemen zijn vaak web-based met een IP koppeling aan het bestaande kantoornetwerk zodat functies centraal te beheren zijn en de beelden op afstand te bekeken kunnen worden. Dit brengt natuurlijk de nodige risico’s met zich mee, systemen moeten voorzien zijn van virusscanners en firewalls, ook is het van het grootste belang dat deze veiligheidsvoorzieningen regelmatig een update krijgen.

Een goed alternatief hiervoor is de systemen onder te brengen in een beveiligde Cloud omgeving. Op locatie wordt het systeem gescheiden van het kantoornetwerk en door middel van een VPN (Virtual Private Network) gekoppeld aan de Cloud, in de praktijk een beveiligd datacenter. Alle software draait hierbij in de Cloud waar ook regelmatig de juiste security updates uitgevoerd worden.
Data en beelden worden in de Cloud opgeslagen en naar gelang de wensen van de klant een bepaalde periode bewaard.

GNT Consultancy heeft de juiste expertise op dit gebied, we kunnen adviseren in Cloud oplossingen voor zowel videobewaking als toegangscontrole.
GNT is merkonafhankelijk maar in deze specifieke markt zijn maar een beperkt aantal partijen die deze diensten op professioneel niveau aanbieden, wij hebben bewust gekozen voor een partnership met Eagle-Eye Networks, zij bieden hiervoor de volgende diensten aan:

- Eagle-Eye Cloud Security Camera VMS,

- Eagle-Eye Camera Manager

- Brivo toegangsverlening

 

Inbraakbeveiliging

Na een inbraak kiezen bedrijven en instellingen er vaak voor om snel maatregelen te nemen om een volgende inbraak te voorkomen.
Beveiliging is echter meer dan dat, als ervaren Techhnicus Beveiliging Installaties (TBI) kunnen we  een risico-analyse maken en een Programma van Eisen (PvE) opstellen. Op basis hiervan kunnen de we het juiste systeemontwerp maken en op basis daarvan  kunnen we onze opdrachtgevers begeleiden bij het aanbesteden en laten uitvoeren van de installatie.

Ook de oplevering en het nazorgtraject (onderhoud, meldkamer) kunnen we voor onze opdrachtgevers begeleiden.

Elektrotechnische Installaties

Advies in elektrotechnische systemen is iets wat we voor opdrachtgevers graag verzorgen, inrichten van de installatie, verdeelinrichtingen ontwerpen, bekabelingsberekeningen, lichtberekeningen, als ervaren Technicus Sterkstroom Installaties kunnen we dit verzorgen.
Daarnaast kunnen we de gehele aanbesteding verzorgen zodat onze opdrachtgevers de juiste installatie voor de juiste prijs krijgen.