GNT Consultancy - Beveiliging en advies
Focus on Security

TAPA-FSR certificaat

Onlangs geslaagd voor het TAPA-FSR certificaat.

TAPA staat voor Asset Protection Association, dit is wereldwijd dé autoriteit op het gebied van het beveiliging van de logistieke keten van waardevolle goederen van Fabrikant tot Klant.

Met partner HEXTA bouwen we oplossingen voor terreinbeveiliging in de  logistieke sector die volledig voldoen aan de TAPA- FSR (Facility Security Requirements).

Hierbij verzorgen wij het volledige advies inclusief de technische invulling van de beveiligingssystemen. HEXTA levert en plaatst de hekwerken, poorten, speedgates met bijbehorende detectie en systemen.

Warehouses en transporteurs kiezen er steeds vaker voor om zich conform TAPA te laten certificeren, er zijn immers steeds meer fabrikanten/klanten van waardevolle producten die dit van hun logistieke dienstverleners eisen.

 

Wil je hier meer over weten, je mag me altijd een persoonlijk bericht sturen, gedurende de cursussen ben ik erg enthousiast geworden over de TAPA methodieken, dus ik vertel je er graag meer over.

 

 

 

 TAPA Membership 2022

Op 8 en 9 Juni was in Amsterdam de TAPA EMEA Conferentie 2022.

TAPA (Transported Asset Protection Association) is een wereldwijde organisatie waarin fabrikanten van hoogwaardige goederen, Logistieke bedrijven, gespecialiseerde adviseurs en beveiligingsbedrijven vertegenwoordigd zijn.

Deze conferentie gaf een goed inzicht in de modus operandi van de huidige Crimineel. Duidelijk is wel dat de criminaliteit in de logistieke sector de laatste jaren aan het verharden is. Denk hierbij aan inbraken en overvallen op warehouses maar ook aan ladingdiefstal onderweg waarbij niet zelden geweld wordt toegepast.

Samen met partner Hexta terreinbeveiliging welke als gespecialiseerd “TAPA Security Service Provider” zeer actief  is in de logistieke branche hebben we specifieke oplossingen ontwikkeld voor het beveiligen van logistieke terreinen en  truckparkings.
TAPA certificeert de beveiligingsmaatregelen op 3 niveaus, dit zijn de maatregelen waar wij ons als adviseur en dienstverlener aan conformeren. Door deel te nemen aan dit soort conferenties zijn we nog beter geïnformeerd en blijven we altijd goed op de hoogte van de ontwikkelingen rondom deze vormen van criminaliteit en kunnen we de te nemen maatregelen hierop afstemmen.

Nieuwe Privicy Wetgeving

Per vrijdag 25 mei 2018 is de nieuwe regelgeving met betrekking tot privacy en databescherming van kracht.
Deze regelgeving is in Nederland bekent onder de naam Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en valt in europees verband onder de General Data Protection Regulation (GDPR).

Deze regelgeving omvat de priv
acyregels voor alle europese landen en deze regelgeving zal in Nederland gecontroleerd worden door de autoriteit Persoonsgegevens. Deze instantie is in Nederland ook voornemens om bedrijven boetes te gaan geven bij het overtreden van deze regelgeving, boetes die op kunnen lopen tot 20 miljoen euro of 4% van de jaaromzet van een bedrijf.

De regelgeving heeft betrekking op de bescherming van data van personen. Big Data is big business geworden en hier wil de Europeese comissie een stokje voor steken. 
In de beveilgingswereld is dit natuurlijk erg actueel, camerasystemen en toegangsverleningssystemen slaan allerlei data en persoonsgegevens op, de actuele data maar vaak wordt dez edata ook nog geruime tijd bewaart. In principe is dat geen probleem, het gaat immers om de bescherming van mensen en goederen, die mag u beschermen. Maar het is wel belangrijk dat deze gegevens veilig en volgens de hiervoor geldende richtlijnen opgeslagen wordt zodat er geen onbevoegden bij deze data kunnen. Dus niet zomaar op een server waar iedere medewerker op kan.

Deze regelgeving welke in Nederland bekent staat al;soorbeelden van veilige dataopslag zijn in een gecertificeerde cloud omgeving, ook hieraan zijn uiteraard voorwaarden verbonden maar dat is wel de manier om uw dataprotectie op een veilige en niet al te complexe manier te waarborgen.

Indien u zich afvraagt wat deze nieuwe regelgeving voor u of uw beveiligingssystemen betekent kunt u natuurlijk altijd contact opnemen.Maar kijk ook eens op de website van de autoriteit persoonsgegevens, daar staat de meest relevante informatie over deze nieuwe regelgeving.